OVER SEBASTIAAN VAN HALSEMA, CELLO & SHUANN CHAI, PIANO:

Sebastiaan van Halsema

Opgegroeid in een muzikale omgeving, begon Sebastiaan van Halsema met cellospelen op zesjarige leeftijd. Enkele jaren later werd hij aangenomen in de Jong Talentklas van het Amsterdams Conservatorium, waar hij zes jaar studeerde bij Maarten Mostert. Sebastiaan vervolgde zijn studie aan de Guildhall School of Music & Drama te Londen bij Louise Hopkins. In 2008 studeerde hij cum laude af voor zijn bachelorexamen en ontving het prestigieuze Concert Recital Diploma. In 2010 behaalde hij zijn masterdiploma.

Regelmatig soleert Sebastiaan van Halsema met gerenommeerde orkesten. Hij speelde onder andere met het Nederlands Promenade Orkest, het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het Noord-Hollands Jeugd Orkest en Caecilia Camerata waarmee hij werken van Tchaikovsky, Vivaldi, Dvorak en C.P.E. Bach uitvoerde.
Sebastiaan werkt sinds 2012 als plaatsvervangend aanvoerder cello in het Orkest van het Oosten en is sinds 2019 solocellist van het ASKO|Schönberg ensemble.

Sebastiaan is een gepassioneerde kamermusicus en nam dan ook deel aan verschillende muziekfestivals over de hele wereld, waaronder IMS Prussia Cove, Bowdoin International Music Festival en Holland Music Sessions. Hij volgde masterclasses bij Anner Bijlsma, Paul Katz, Steven Doane, Pieter Wispelwey en kamermuziekmasterclasses bij Mstislav Rostropovich, Gary Hoffman, Valeria Szervánszky, Nobuku Imai en het Florestan trio. Sebastiaan was prijswinnaar tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours van 2003 en winnaar van verschillende beurzen waaronder de Martin Musical Scholarship Fund award.
​Hierbij een voorbeeld van zijn spel: (Tchaikovsky Rococo Variaties)

Shuann Chai

De pianiste Shuann Chai geniet vooral erkenning voor haar spel op de historische piano. Ze studeerde biologie en muziek aan het Oberlin College en het Conservatorium van New England, en beschouwt pianisten zoals Malcolm Bilson, Norma Fisher en Christian Schuster als haar mentoren. Ze groeide op in de Verenigde Staten, maar verhuisde in 2007 naar Nederland. In 2012 startte ze een grootschalig project: de uitvoering van alle 32 Beethovensonates. Van 2012-2019 was ze artistiek leider bij het Pianoforte Festival in Zaandijk. Haar meest recente cd met fluitiste Tami Krausz (met muziek van Beethoven en Kuhlau) op het label Ramée werd bekroond met vier Diapason-stemvorken.

In dit voorbeeld hoort u haar als soliste op de Fortepiano…

PLAYLIST VAN EERDERE CONCERTEN: